13. septembril kl 17.30 toimub Põltsamaa Lossis õpituba “Igal leival on oma lugu”.
Rukkileib on eesti köögi alustala, olles sajandeid talurahva põhitoiduks. Vahepeal kadus ise küpsetamise komme ära, ärgitati ju kõike poest ostma. Õnneks moed muutuvad ning täna küpsetatakse paljudes kodudes taas ise leiba.
Leivaküpsetamine on parajalt loominguline tegevus ja igal perenaisel on kindlasti oma lemmikretsept. Kuidas leivategemise mõte tuli, kuidas leitakse sobivaim retsept, millised on lemmikleivad – neid lugusid ju jagub.
Kuna jagatud rõõm on suurim rõõm, räägime neid lugusid koos, maitseme leibasid ja lehitseme leivaküpsetamisest raamatuid. Küpsetame Põltsamaa lossi restorani Oberpahlen | Vein&Roog peakoka Triin Meose juhendamisel karaskit ning valmistame nii toredaid leivavõideid kui magustoidu. Viimane tuleb mõistagi ka leivast.
Jõgevamaa toidupärandi uurija, Jõgevamaa Koostöökoja kohaliku toidu spetsialist Ülle Jukk räägib meie kandi leivalugusid kaugemast ajast ja tutvustab äsja trükist tulnud Jõgevamaa toidupärandi ülevaadet. Kel soovi, saab seda kohapealt osta (hind on 15 eurot).
Registreeru õpituppa siin: https://forms.gle/V1rZqHGdFvRFTW5V7
Ole kiire, kohtade arv on piiratud!
Õpitoas osalemine on tasuta, kuid oleks tore, kui tood võimalusel kaasa omaküpsetatud leiva. Kui sul on mõni tore leivaraamat, võid selle samuti teistele näitamiseks kaasa võtta.
Õpitoa toimumist toetab LEADER-meede.