Töötoad

Luust ehte valmistamine

Luust ehte kursusel on osalejal võimalik valmistada kaela-, jala- või käeehe. Luumaterjal on väga hästi töödeldav ja nüüd on saab õppida seda, kuidas iidsete vahenditega ja iidsest materjalist luua kaunis ese. Kursuse lõpuks valmib
viimistletud ja omanäoline ehe koos punutud paela ja kinnisega. Osalustasu: 5€/osaleja.

Töökäik:
1.Luust plaadi lihvimine ja poleerimine (materjal on eelnevalt puhastatud ja lõigatud)
2. Mustri graveerimine pumppuuriga
3. Nööri augu puurimine
4. Jäljendite täitmine mesilasvaha värviga
5. Eseme poleerimine
6. Punumise niidi vahatamine mesilasvahaga
7. Paela punumine linasest või puuvillasest niidist (abiks on paelapunumise kettad)
8. Ehte kinnise valmistamine

Materjalid: Eeltöödeldud põdraluu, linane ja puuvillane niit, mesilasvaha, must mesilasvaha värv
Töövahendid: Pumppuurid, paelapunumise ketas, käärid, noad, liivapaberid, tööalus


Loo oma maagiline väeehe! Kui sulle meeldivad meie Eestima taimed, puud ja loodus, siis oled oodatud põnevasse taimemaagia töötuppa, kus valmistame koos kadaka/pihlaka puidust käevõru ehk amuleti. 

 * Töötoa alustuseks tõmbame taimekaarte ja tutvume nende sõnumitega, arutame nende maagilisi omadusi ja kasutusviise.

 * Väeka käevõru meisterdamine

Kadaka puidust käevõru meisterdamine
Tõenäoliselt tead juba, et kadaka puidust valmistatud ehted kannavad endas suurt väge. Kadaka energia on maagiline, puhastav, kaitsev ja vaimselt tervendav. Hoiab halvad vaimud eemal ja kaitseb kurja silma eest. Kadakas hoiab ära haigused ja õnnetused, meelitades ligi head ja positiivset energiat.

Materjal: Saaremaa kadakapuit, veniv kumm. Käevõru lõhnab väga hästi, kadakast eralduv eeterlikõli kaitseb kandjat viiruste eest! Meie esivanemad valmistasid just kadakast toitude jaoks igasuguseid pütte-nõusid ning toidupaladele aluseid, lusikaid.

Pihlaka puidust käevõru meisterdamine
Pihlaka energia on maagiline, õnnetoov ja kaitsev. Hoiab ära haigused ja kaitseb kaetamise, õnnetuste, negatiivse energia ja kurja silma eest! Pihlakas on nõiapuu, kes maja ümber kasvades pakub kaitset väljaspoolt tulevate mõjude eest, isegi piksetabamuse eest, tõrjub nõidust ja lihtsalt naabrite pahasoovlikkust. Samal põhjusel soovitan kanda kaasas pihlaoksakest või tema puidust või marjadest amuletti või käevõru! Materjal: Eestimaine pihlaka puit, veniv kumm. Töötoa pikkus: 1h 

NB! Käevõrusse on võimalik valida ka tamme, õunapuu, ploomipuu ja jalaka puidust pärleid, luid ja erinevaid kristalle.

Saare Kunksmoor Heler Põld jagab oma taimeteadmisi ja taimemaagia võlusid, kuidas ravimtaimi korjata ja kasutada. Vahendab loodust, taimi ja inimesi. Inspireerib ja motiveerib loodusega sõbraks saama. Loob oma hinge, südame ja kätega valmistatud loodustooteid pühadest Saaremaa taimedest ja puudest. Kutsub põnevatele ja praktilistele koolitustele ja töötubadesse! Ta on herbaatik, loonud huvikooli Saare Kunksmooride Kool ja on selle koolitusasutuse juht ja koolitaja. Väega ehted valmivad kohalikest puudest, luudest ja sulgedest. Väestab oma kätega loodut. Põristab šamaanitrummi. Austab ja tänab loodust, emakest Maad ja Loojat, usub võludesse ja maagiasse! Meistri käe all valmivad Saaremaised, EHTNE märki kandvad looduslikud väeehted, tossukimbud, puitviirukid, lõhnakotid, teraapilised käevõrud taimedega/viljapadjad, unenäopüüdjad, küünlad, looduskosmeetika, taimeteed ja muud võlud. 

Tule ja avasta Eesti väekamad puud ja valmista endale võluvägi randmele või kaela!

Töötoa energiapanus: 15€/osaleja 
Tasuda saab ülekandega (MAAGILISED LOODUSHINGED MTÜ / IBAN EE502200221070829812) või kohapeal kaardiga/sularahas.

Töötuba toimub jooksvalt terve päeva jooksul.


Info peagi tulekul.


Päeva jooksul toimub kaks töötuba: kl 12.00 ja kl 15.00. Ühe töötoa pikkus on ca 1,5h, osalustasu:5 €/osaleja.

Ühistegevus algab sissejuhatava loenguga, seejärel näitab meister kõigile korraga ära töövõtted.